Over mij

Ik ben Ester en heb een grote passie en dat is honden maar Rottweilers in het bijzonder. Al jaren heb ik honden, o.a Bouvier, Duitse Doggen om estherer een paar te noemen, tot er een Rottweiler kwam.  Inmiddels zijn we 21 jaar verder en wonen er een aantal Rottweilers hier momenteel zelfs 4 generaties in huis, ik train (positief) dan ook al jaren met de honden en heb verschillende disciplines gedaan, G&G, Behendigheid en nu dan IPO, verder ben ik ook regelmatig op shows in binnen en buitenland te vinden.

Ik heb jaren les gegeven bij de Rottweilerwerkgroep Flevoland en bij de  KCF (kynologen Club Flevoland) van puppen tot G&G III. Ik heb  mijn instructie diploma’s gehaald bij O&O  en ben dus gediplomeerd (clicker) Kynologisch instructeur en doe ook regelmatig de bijscholingen. Ik ben een voorstander van positief trainen en opvoeden en clicker met mijn eigen honden. Door een vriendin ben ik in aanraking gekomen met de clicker in 1999. Toen ik het principe begreep van de clicker methode was het zo helder dat ik het nog steeds met tevredenheid doe.

Ja dus ook de Rottweilers worden geclickerd 🙂

De kennelnaam Chezzies (2007) is ontstaan door mijn Rottweiler Dear Cheyenne of Voyager Rotts en mijn naam Ester. Cheyenne is de de reden dat ik Rottweilers ben gaan fokken. Cheyenne en ik zijn Chezzies. 

image

Na een aantal jaren is Ed Lunenborg in mijn leven gekomen, hij heeft samen met zijn ex-partner jaren lang onder de naam ‘van Brixenburg‘ gefokt.Bij hem is dus mijn wereldje niet onbekend en omgekeerd ook niet. Ed is ook actief in de africhtingswereld en heeft al een behoorlijke lange lijst van deelname aan africhtings evenementen op zijn naam staan. Ed heeft jaren lang actief pakwerk gedaan, en doet nu nog regelmatig pakwerk op de club waar wij trainen.

Wij  proberen om een sociale, gezonde, mooie Rottweiler te fokken waar je ook mee op het trainingsveld en de show terecht kan. Een Rottweiler moet compleet zijn, niet alleen maar africhting en niet alleen maar een showmodel. Door de combinaties zorgvuldig uit te zoeken hopen wij een compleet plaatje te fokken. De pups groeien in huiskamer op, en worden met zoveel mogelijk dingen gesocialiseerd. Qua voeding zullen ze op voornamelijk op versvlees voeding opgroeien, en hopelijk gaan de nieuwe eigenaren hiermee door. Ik zal veel zorg besteden aan de pups om ze een zo goed mogelijke basis mee te geven, en daarna is het aan de nieuwe eigenaren om daar mee verder te gaan. Dit is niet met een paar weken gebeurd en gaat veel tijd en energie in zitten. 

De teven waarmee gefokt word, voldoen aan de regels van de RAAD VAN BEHEER en NEDERLANDSE ROTTWEILERCLUB en de pups krijgen een FCI stamboom en DNA certificaat.  Een Rottweiler is een geweldige hond mits hij bij de juiste eigenaar zit, daarom zullen nieuwe eigenaren zorgvuldig worden uitgezocht en zal ik ze vragen een profiel van zichzelf op te stellen. Aan de hand daarvan gaan we bekijken welke pup bij welke eigenaar op de juiste plek komt. Eigenaren kunnen altijd terecht met hun vragen en begeleid ik ze graag met hun nieuwe pup.

 

Ester & Ed Lunenborg 

Mijn CV
1996 Start training G&G eigen honden bij de KCF tot 2014
2001 Interne instructeursopleiding KCFlevoland
2001 Algemene Vorming O&O
2002 Inleidende dag O&O
2002 Omgang Hond O&O
2003 Gevorderde trainingsmethoden O&O
2003 Clicker workshop O&O
2003 HAP congres Tinley
2003 EHBO voor dieren (verkorte cursus)
2004 Puppy Instructie cursus O&O
2004 Fokkers congres Kynotrain
2004 Clicker Instructie cursus O&O
2004 Workshop TTouch door Sylvia Havekamp
2004 Workshop DoggyDance Brigitte van Gestel
2004 Clicker hulpmiddel bij problem gedrag Alpha Nederlandse vereniging van gedragstherapeuten
2005 Workshop behendigbewegen door Marcel Nijland
2005 Felcan Hondendag, dag over erfelijke afwijkingen bij honden
2005 Week naar Ameland Stap Contact door Klaas Wijnberg (hondenfluisteraar)
2005 Workshop Kalmerende Signalen door Marleen Schmets
2006 Start IPO training bij de Rottweilerwerkgroep Flevoland voor Amsterdam
2006 Workhop Apporteren O&O
2008 Start Rottweilerkennel CHEZZIES
2008 Bijscholingsdag O&O Royal Canin Kynologisch Symposium
2008 Anatomy Rottweiler (Gerard O’Shea in England)
2012 Bijscholing Kynologisch Instructeur.
2012/2013 Kynologische Kennis 1
2014 Workshop Shirley Clowes
2015 Start (tot heden) training bij KC Noordwest Veluwe met de eigen honden
2015 Workshop Gwen Griffioen
2016 Workshop Handtouch Marije vd Kooi
2016 Certificaat MBO Vakbekwaamheid Hond en Kat (Erkend door Rijksoverheid)
2017 Workshop praktijkspeuren door Nella Mastenbroek
2017 Lezing Emoties bij HONDEN (MG Acedemie)
2018 Bijscholing KYNOLOGISCH INTRUCTEUR (O&O)
2018 Start IPO training WHG Schellingwoude (Willem Spies)
2019 Lezing De invloed van hormonen bij de ontwikkeling van de jonge hond.