Informatie voor pupkopers

Voordat de pups geboren worden willen wij graag  (indien mogelijk) persoonlijk kennis
maken met de ’toekomstige’ nieuwe puppy eigenaren. Alle vragen kunnen dan gesteld worden en kunt u kennismaken met ons en de honden.

Wij vinden het belangrijk dat er een klik is met de aankomende puppen eigenaren, en dat de nieuwe eigenaren ook een goed gevoel hebben bij de eventuele aanschaf van een pup uit onze kennel. Want net als u een goede fokker zoekt, zoeken wij ook graag de allerbeste mensen/huisjes voor onze pups.

Onze pups worden in huis geboren, waar ze ook verblijven tot het moment dat ze de deur verlaten. In deze tijd zullen wij zo veel mogelijk met de pups ondernemen, ritje in de auto, naar buiten, kinderen, andere honden, radio, tv, stofzuiger, andere vreemde geluiden en indrukken. Al met al proberen wij om ze een goede basis mee te geven, en daarna is het aan de nieuwe eigenaren om hier mee door te gaan.

Als de pups naar hun nieuwe baasjes gaan zijn ze al meerdere keren ontwormd, wij titeren onze pups en de nieuwe eigenaren gaan hier dan mee door. Het is dus belangrijk dat u zich ook verdiept in titeren. Ze zijn onderzocht door de dierenarts en hebben de pups een chip van Raad van Beheer en tevens wordt ook hun DNA afgenomen. Ook zijn de pups (en moederhond) gekeurd door de nest controle van de Nederlandse Rottweilerclub.

Tevens krijgen de pups een pakket voor de eerste dagen bij hun nieuwe eigenaren van Kivo versvleesvoeding ,ook bij ons verkrijgbaar. In het nest krijgen ze KVV op en hoop ik dat de nieuwe eigenaren hiermee door gaan. Tevens ontvangen ze een puppymap boordevol handige informatie. Ook krijgen ze een lapje/speeltje met de nestgeur mee naar huis.

Wij fokken uitsluitend volgens de reglementen van de rasvereniging (N.R.C.) en de Raad van Beheer. Dit houdt onder andere in, dat onze honden worden onderzocht op Heupdysplasie (HD), Elleboogdysplasie (ED) en JLPP (Juvenile Laryngeal Paralysis Polyneuropathy). Er is een DNA-profiel van onze honden beschikbaar en ze worden getest op gedrag. Dit kan zijn de RST (Ras Standaardtest), een MAG-test (test voor Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag), of het VZH examen. Onze Rottweilers hebben met goed gevolg deelgenomen aan tentoonstellingen in zowel binnen- als buitenland.

Een Rottweiler is een geweldige hond mits hij bij de juiste eigenaar zit, daarom zullen nieuwe eigenaren zorgvuldig worden uitgezocht en zal ik ze vragen een profiel van zichzelf op te stellen. Aan de hand daarvan gaan we bekijken welke pup bij welke eigenaar op de juiste plek komt. Uiteraard wordt er rekening gehouden met een voorkeur maar de eind beslissing blijft bij ons. Een goed tehuis voor onze pups staat bovenaan de lijst bij ons.

Wij zullen altijd voor onze puppykopers klaar staan als ze raad nodig hebben op het gebied van hun Rottweiler op welk gebied dan ook.

Wij raden U aan om tijdig contact met ons op nemen indien U interesse heeft in een van onze puppen. Wij ontvangen dan graag een uitgebreide mail waarin u aangeeft waarom u een Rottweiler wilt en wat de situatie is waar hij/zij in terecht komt. Mocht u in aanmerking willen komen voor een pup, dan plaatsen wij u als geïnteresseerde op de lijst. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

Alleen serieuze interesse wordt beantwoord.

Voor informatie neem gerust contact op liefst per mail of telefoon 06-13309609 of 06-30130342

Wij zijn lid van

  • Nederlandse Rottweilerclub
  • ADRK
  • Rottweiler werkgroep Flevoland
  • FCI
  • VDH Kringgroep Lelystad
lgp-imgbijsluiter

Leest u vooral ook de bijsluiter over de Rottweiler